конференції

Східна Європа і Чорноморський регіон мають у своєму розпорядженні багаті ресурси, а нафтогазовий сектор десятиліттями робить вагомий внесок в економіку регіону. При цьому постійні зміни міжнародного середовища означають, що сьогодні галузь повинна інвестувати в інновації, що дозволить їй не просто залишатися конкурентною, а дійсно вирости і стати самостійною.

Світова і локальна економіки змінюються, і ці зміни відбуваються все швидше. Зараз ми живемо в умовах ринку, який має глобальні зв’язки і входить у структуру світових мереж, а технологічні інновації постійно відкривають нові можливості і способи доставляти і користуватися товарами і послугами, у тому числі енергією. Глобальні зобов’язання щодо скорочення викидів вуглекислого газу обумовлюють інвестиції у нові технології, модернізацію існуючих активів і підвищення рентабельності альтернативних джерел енергії.

Стратегія співробітництва між спільнотами науковців, освітян, урядовців, підприємців і інвесторів є важливою для побудови кращого майбутнього для цієї галузі.

Задача енергетичної компанії полягає у тому, щоб сприяти енергетичній безпеці, тобто забезпечувати за доступною ціною енергією, якої потребує населення, чисельність якого збільшується. Для цієї мети будуть використовуватися екологічно безпечні рішення, спонукаючи до модернізації і забезпечуючи відповідальну структуру енергетики, якої вимагає неухильно зростаючий енергоринок.